תגית: Golf

יפה, קלאסית, צרפתית.. – כמה מילים אודות דירת קרקע בעיצובי

דירת קרקע קלאסית – צרפתית בעיצובי הממוקמת באזור קריית אונו, נוצרה מתוך הרמוניה מושלמת ביני לבין הלקוחה שלי!
מדירת קבלן בסיסית ביותר, הפך החלל לדירת החלומות שלה – וזאת כתוצאה מכימיה נהדרת בינינו, מרצון טוב ומתהליך עבודה פורה ביותר שמהר מאוד הפך לחברות אמת.

הכל התחיל מכוס קפה איכותי במיוחד.. הכרתי אישה מקסימה, חמה, אוהבת את החיים, מבינה גדולה במוסיקה, אסתטיקה וקולינריה, אשר זרמה איתי בכל הרעיונות והשיגעונות שלי.
היה לי חשוב קודם להכיר אותה, באמת, להבין מי היא, מה היא אוהבת, לאיזה עולם תוכן היא מתחברת ומהיכן היא מגיעה. אחרי ההיכרות המעמיקה, יצאנו יחדיו ל"מסע" מופלא, שגולת הכותרת שלו היתה ליצור "בית" בהתאמה מושלמת עבורה!

Ground Apt - 1

הלקוחה הביאה עימה סיפור חיים בעל שורשים מפוארים מרחבי העולם – ישראל, מרוקו וצרפת, והחיבור המעניין במשפחה אחת בין מדינות, תרבויות, עולמות עיצוביים ושפות ויזואליות שונות, בשבילי כמתכננת ומעצבת, היה מרתק ומאתגר בעת ובעונה אחת! האתגר אף גדל עוד יותר כאשר נוספו למשוואה אילוצי זמן ותקציב.

לאחר חשיבה ותכנון לגבי אופי הדירה, הוחלט כבסיס לאמץ פלטת צבעים נייטרלית, אשר באה לידי ביטוי ברצפת פרקט אלון בכל חללי הבית, קירות בהירים ונגרות במראה לבן וטבעי, בקווים מודרניים וישרים. פרצי צבעוניות עדינה הגיעו באקזוטיות המרוקאית, באביזרים מסורתיים ססגוניים ובטקסטיל ייחודי. את המראה הכולל השלימו זכוכיות צלולות בשולחנות ונגיעות אירופאיות בקיר הלבנים שבסגנון פרובנס הצרפתי, אשר חותם את הסלון הרך והמעוטר, כמו בעגילים – בתאורה צהובה מחממת.

Ground Apt - 3

אהבתה הגדולה של הלקוחה לבישול ואירוח התנקזה למטבח מרווח, המכיל הרבה שטחי עבודה, מקומות אחסון רבים ואפשרויות אירוח מגוונות. החל מפינת אוכל עגולה, הזורמת עם תנועת החלל, ועד למקומות ישיבה בגינה מפנקת עטופה בצמחייה – הדירה משדרת אווירה נעימה ורצון לשהות, לנוח, להירגע וליהנות מהאוריינטליות הקלאסית.

Ground Apt - 4Ground Apt - 5

בחדר שינה הושם דגש על אווירה רומנטית, קלאסית ונעימה, עם אלמנטים נשיים ורוח עיצובית המשתלבת עם שאר הבית והנפשות הפועלות. העבודה התכנונית המשותפת הגיעה מהגדול ועד לפרטים הקטנים, כאשר רוב פרטי הנגרות בדירה תוכננו כ- Custom Designed והשתלבו עם הגוונים הנבחרים והאווירה הרצויה.
גופי תאורה מיוחדים, עשויים מזכוכית אמנותית בגוונים חמים-עזים, צהובים/כתומים, נבחרו "לככב" בסלון לצד אביזרי נוי במגוון חומרים, כגון: ניקל, עץ מחוספס, שלייפלק מבריק, זכוכית ועוד. באמצעות שימוש בזכוכיות אמנותיות, בקונסטרוקציות גבס ובתאורת לדים נסתרת, תוכננו שלושה גופי תאורה אנכיים תלויים מעל המיטה ובהם אימג'ים אמנותיים של שלוש רקדניות מופשטות שמוסיפות לחלל את מימד התנועה והזרימה לצד תחושת נשיות רכה מובהקת.

Ground Apt - 9Ground Apt - 10

אווירה עיצובית שנבחרה בחדרים הרטובים הינה קלאסית-וינטג' בגווני שחור-לבן-ניקל הבאה להיבדל מאווירה של שאר הבית במונוכרומטיות ובניקיון ויזואלי. ריצוף דמקה שחור-לבן מקנה עניין עיצובי ויזואלי, לצד קירות שחור-לבן נקיים וקלאסיים עם עיטורי ניקל עדינים.

Ground Apt - 11Ground Apt - 12Ground Apt - 13

ולסיכום…
הודות לשיתוף הפעולה המלא ביני לבין הלקוחה, תהליך עבודת התכנון, העיצוב וההום-סטיילינג היה פורה ונהדר! הדירה במהרה הפכה לבית חם ומפנק, הרבה מעבר לפן העיצובי. אחרי שעות שבילינו יחד, נהיינו חברות מאוד טובות, והקפה האיכותי של פגישתנו הראשונה הפך לארוחות גורמה ארוכות ומרובות משתתפים.

כבר עברו מספר חודשים טובים מסיום השיפוץ, ועדיין כל פעם שאני מבקרת בבית, אוחזת בי תחושת התרגשות והתלהבות..
כנראה שזה מראה שהצלחנו במלאכה.. 😉

Ground Apt - 14

דירת דופלקס בנווה סביון: מהחושך אל האור

כשעיניי ראו לראשונה את תכנון ועיצוב קיים של דירת דופלקס בנווה סביון, המראה היה קצת קשה ל"עיכול": רוחב המאוד צר של החלל (3.30 מ' בלבד לאורך כל הדירה!), התקרות הנמוכות, הטפטים החומים הכהים, ריהוט חום מאסיבי, וכו'.. – כל אלה נתנו תחושת "מחנק" של "מסדרון" צר וארוך, וכמות הפתחים הבלתי מספקת, רק חיזקו תחושה זו. הדירה, שלא שופצה יותר מ-35 שנה (!), נקנתה לאחרונה ע"י זוג צעיר ומקסים, והתאפיינה בחללים מוארכים מאוד וחשוכים עם תקרות נמוכות ואוויר עומד. בכל חללי הדירה היה גיבוב חפצים האחד על השני, ועוד רשימה ארוכה של אלמנטים שגרמו לחלל הגם ככה מאוד בעייתי, להיראות עוד יותר קטן ומחניק. למרות זאת, ככל ששהיתי יותר בחלל הדירה, עיניי "התרגלו" לחשכה והתחלתי לראות את האור בקצה המנהרה, תרתי משמע :-)..

לאחר שהתרשמות הראשונית הקשה חלפה, נכנסנו יחדיו לתקופת התכנון והעיצוב מחדש של כל הדופלקס. הדיאלוג ביני לבין הלקוחות "הוליד" כמה רעיונות יצירתיים, שבסופו של דבר העניקו לכל חלל הדירה – תכנון, עיצוב פנים והום-סטיילינג חדשים באווירה צעירה ומרעננת. להלן התוצאה הסופית:

בני הזוג ביקשו שאעצב עבורם דירה שתהיה סוג של חלום הבית הפרטי הקטן עם גינה נעימה ומתאימה לאירוח, תוך כדי התאמת החלל הקטן, הישן והמיושן לצרכים המודרניים החדשים, המתאימים לאורך חייהם. הוחלט ליצור חלל פתוח, נקי וכמה שיותר מאוורר ומואר ליצירת אשליה שהוא גדול ורחב יותר.

במשך כל תהליך התכנון והביצוע, בוצעו הרבה שינויים. השינוי הכי גדול ומשמעותי היה שבאזור החלל האירוח המרכזי, שתי הקומות אוחדו לכדי קומת כניסה גבוהה ואוורירית אחת. כמו כן, הטפטים הכהים החומים הוסרו, ובמקום, הקירות והתקרה הגבוהה נצבעו בגוון "שמנת" בהיר.  אריחי הרצפה בצבעי הקרם-בז', נבחרו להחליף את האריחים הכהים הקיימים. תוספת של מדרגות עץ, "נגיעות" של פריטי ריהוט מעץ אלון בהיר ומערכת מראות הוריזונטליות מעל אזור הישיבה, העניקו לחלל תחושת "תחכום" ושיק צעיר. לאחר שינויים הללו, קומת הגלריה עם המבט על החלל האירוח המרכזי, הפכה לפינת משרד, וחלל המרכזי בעל שתי הקומות קיבל אופי אוורירי, מואר ומעוצב.

בקומת הקרקע הוחלפה קרמיקת הרצפה הכהה לאריחי גרניט פורצלן 60X60 בהירים, ובכל קומת הגלריה הותקן פרקט למינציה בגווני עץ אלון. כמו כן, הותקן גרם מדרגות צר מברזל ועליו מדרכי עץ מלא בגווני עץ אלון, מה שיצר תחושת ריחוף קלה ואשליית מרחב גדול יותר במעבר מהסלון למטבח. לקומת הגלריה הוזמנו מעקות ברזל שנצבעו בצבע קרם בהיר. צבעוניות וחומריות הדירה כולה כוללת משחק בין צבעים בהירים-נקיים, עץ בגוון אלון חמים ופרצי צבעוניות בגווני אדום וירוק שמחיים את החלל והנותנים לו תחושה צעירה, רעננה, ומסוגננת שמשקפת את אופיים של דיירי הבית ואת העדפותיהם העיצוביות האישיות.

בסלון הותקן אח שהפך לדקורטיבי בצורתו האותנטית כדי שישמש נקודת פוקוס שתופסת את העין ברגע שנכנסים לדירה והלבנים הכהות סביבו נצבעו בצבע קרם בהיר. לאשליית רוחב יותר גדולה בסלון, הותקנו מראות אורכיות בצורה א-סימטרית מעל ספת הישיבה ועל קיר הטלוויזיה הותקן מידוף אורכי ברוחבים משתנים אשר תוכנן כמערכת אחת עם המראות האורכיות שממול.

בין קומת הקרקע לקומת הגלריה, הותקן כאמור גרם מדרגות מפלדה עם מדרכי עץ אלון מלא מרחפים, שהוא בעל תפקיד פונקציונלי ועיצובי כאחד.

הקומה השניה, שהיתה בנויה כולה, הפכה לקומת גלריה, מה שנתן אפשרות לתכנן חלל משרדי בגודל של חצי חדר המשקיף על כל הסלון.

חדר שינה וחדר הרחצה הצמוד, עוצבו בגווני קרם-לבן-אפור בהיר בשילוב עם פרקט ואריחי פורצלן בגוון אלון.

המטבח תוכנן כחדר נפרד הכולל פינת אוכל לאירוח מצומצם, וגם חלל הגינה רוצף מחדש ובו אפשרות לאירוח נרחב יותר באווירה אינטימית וחמימה. הושם דגש על שילוב בין ריהוט בתקציב נמוך תוך שילוב אלמנטים יקרים יותר שנותנים אופי יותר יוקרתי לכל המכלול העיצובי.

מאוד שמחתי ליטול חלק בפרוייקט כה מיוחד ויצירתי עם לקוחות מקסימים. מטרתנו המשותפת היתה לא רק לשפץ את הדירה, אלא ליצור עבורם אווירה של "בית" – עם כל המשתמע מכך, שתשקף באופן מלא את העדפותיהם העיצוביות האישיות.

אני גאה ונרגשת לראות את פרי מאמצינו המשותפים 🙂 !