דירת דופלקס בנווה סביון: מהחושך אל האור

This post is also available in: English (אנגלית)

כשעיניי ראו לראשונה את תכנון ועיצוב קיים של דירת דופלקס בנווה סביון, המראה היה קצת קשה ל"עיכול": רוחב המאוד צר של החלל (3.30 מ' בלבד לאורך כל הדירה!), התקרות הנמוכות, הטפטים החומים הכהים, ריהוט חום מאסיבי, וכו'.. – כל אלה נתנו תחושת "מחנק" של "מסדרון" צר וארוך, וכמות הפתחים הבלתי מספקת, רק חיזקו תחושה זו. הדירה, שלא שופצה יותר מ-35 שנה (!), נקנתה לאחרונה ע"י זוג צעיר ומקסים, והתאפיינה בחללים מוארכים מאוד וחשוכים עם תקרות נמוכות ואוויר עומד. בכל חללי הדירה היה גיבוב חפצים האחד על השני, ועוד רשימה ארוכה של אלמנטים שגרמו לחלל הגם ככה מאוד בעייתי, להיראות עוד יותר קטן ומחניק. למרות זאת, ככל ששהיתי יותר בחלל הדירה, עיניי "התרגלו" לחשכה והתחלתי לראות את האור בקצה המנהרה, תרתי משמע :-)..

לאחר שהתרשמות הראשונית הקשה חלפה, נכנסנו יחדיו לתקופת התכנון והעיצוב מחדש של כל הדופלקס. הדיאלוג ביני לבין הלקוחות "הוליד" כמה רעיונות יצירתיים, שבסופו של דבר העניקו לכל חלל הדירה – תכנון, עיצוב פנים והום-סטיילינג חדשים באווירה צעירה ומרעננת. להלן התוצאה הסופית:

בני הזוג ביקשו שאעצב עבורם דירה שתהיה סוג של חלום הבית הפרטי הקטן עם גינה נעימה ומתאימה לאירוח, תוך כדי התאמת החלל הקטן, הישן והמיושן לצרכים המודרניים החדשים, המתאימים לאורך חייהם. הוחלט ליצור חלל פתוח, נקי וכמה שיותר מאוורר ומואר ליצירת אשליה שהוא גדול ורחב יותר.

במשך כל תהליך התכנון והביצוע, בוצעו הרבה שינויים. השינוי הכי גדול ומשמעותי היה שבאזור החלל האירוח המרכזי, שתי הקומות אוחדו לכדי קומת כניסה גבוהה ואוורירית אחת. כמו כן, הטפטים הכהים החומים הוסרו, ובמקום, הקירות והתקרה הגבוהה נצבעו בגוון "שמנת" בהיר.  אריחי הרצפה בצבעי הקרם-בז', נבחרו להחליף את האריחים הכהים הקיימים. תוספת של מדרגות עץ, "נגיעות" של פריטי ריהוט מעץ אלון בהיר ומערכת מראות הוריזונטליות מעל אזור הישיבה, העניקו לחלל תחושת "תחכום" ושיק צעיר. לאחר שינויים הללו, קומת הגלריה עם המבט על החלל האירוח המרכזי, הפכה לפינת משרד, וחלל המרכזי בעל שתי הקומות קיבל אופי אוורירי, מואר ומעוצב.

בקומת הקרקע הוחלפה קרמיקת הרצפה הכהה לאריחי גרניט פורצלן 60X60 בהירים, ובכל קומת הגלריה הותקן פרקט למינציה בגווני עץ אלון. כמו כן, הותקן גרם מדרגות צר מברזל ועליו מדרכי עץ מלא בגווני עץ אלון, מה שיצר תחושת ריחוף קלה ואשליית מרחב גדול יותר במעבר מהסלון למטבח. לקומת הגלריה הוזמנו מעקות ברזל שנצבעו בצבע קרם בהיר. צבעוניות וחומריות הדירה כולה כוללת משחק בין צבעים בהירים-נקיים, עץ בגוון אלון חמים ופרצי צבעוניות בגווני אדום וירוק שמחיים את החלל והנותנים לו תחושה צעירה, רעננה, ומסוגננת שמשקפת את אופיים של דיירי הבית ואת העדפותיהם העיצוביות האישיות.

בסלון הותקן אח שהפך לדקורטיבי בצורתו האותנטית כדי שישמש נקודת פוקוס שתופסת את העין ברגע שנכנסים לדירה והלבנים הכהות סביבו נצבעו בצבע קרם בהיר. לאשליית רוחב יותר גדולה בסלון, הותקנו מראות אורכיות בצורה א-סימטרית מעל ספת הישיבה ועל קיר הטלוויזיה הותקן מידוף אורכי ברוחבים משתנים אשר תוכנן כמערכת אחת עם המראות האורכיות שממול.

בין קומת הקרקע לקומת הגלריה, הותקן כאמור גרם מדרגות מפלדה עם מדרכי עץ אלון מלא מרחפים, שהוא בעל תפקיד פונקציונלי ועיצובי כאחד.

הקומה השניה, שהיתה בנויה כולה, הפכה לקומת גלריה, מה שנתן אפשרות לתכנן חלל משרדי בגודל של חצי חדר המשקיף על כל הסלון.

חדר שינה וחדר הרחצה הצמוד, עוצבו בגווני קרם-לבן-אפור בהיר בשילוב עם פרקט ואריחי פורצלן בגוון אלון.

המטבח תוכנן כחדר נפרד הכולל פינת אוכל לאירוח מצומצם, וגם חלל הגינה רוצף מחדש ובו אפשרות לאירוח נרחב יותר באווירה אינטימית וחמימה. הושם דגש על שילוב בין ריהוט בתקציב נמוך תוך שילוב אלמנטים יקרים יותר שנותנים אופי יותר יוקרתי לכל המכלול העיצובי.

מאוד שמחתי ליטול חלק בפרוייקט כה מיוחד ויצירתי עם לקוחות מקסימים. מטרתנו המשותפת היתה לא רק לשפץ את הדירה, אלא ליצור עבורם אווירה של "בית" – עם כל המשתמע מכך, שתשקף באופן מלא את העדפותיהם העיצוביות האישיות.

אני גאה ונרגשת לראות את פרי מאמצינו המשותפים 🙂 !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *